I juleferien sad jeg en aften og så et madprogram med Jamie Oliver. Han lavede den skønneste opskrift på en slags brød (boller), som kaldes Yorkshire Puddings.
Yorkshire Puddings er en traditionel engelsk ret, som i mange år blev spist om søndagen. Typisk spises de som tilbehør til hovedretten med kød, kartofler og grønt, men de kan også anvendes som dessert ved at fylde bær, creme eller flødeskum i.
Jeg havde aldrig hørt om eller smag Yorkshire Puddings, men det så, så lækkert og enkelt ud, da Jamie Oliver lavede dem, at jeg fik lyst til også at prøve. Opskriften er fra juleprogrammet jeg så, og jeg har efterfølgende også fundet den på Youtube.
Jeg synes faktisk at mine Yorkshire Puddings blev ret flotte, og de var absolut ikke svære at lave. Opskriften finder du under billedet.
Vi fik Yorkshire Puddings med kylling, lidt grønt og en hjemmelavet dressing til.
Yorkshire Puddings
Ingredienser
- 4 æg
- 200 ml mælk
- 200 g hvedemel
- 0,5 tsk. groft salt
- 0,5 dl olivenolie til formen
Sådan gør du
- Pisk æggene sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mælk og sigtet hvedemel – og pisk det hele godt sammen, så der ingen klumper er. Tilsæt en smule groft salt og så er dejen færdig.Tænd ovnen på 190 grader og fordel olien i en 12 styks aluminium muffinform og sæt den i ovnen i 15 minutter. Olien skal ikke smøres ud i formen – blot hældes ned i bunden. Tag formen med olien i ud af ovnen når de 15 minutter er gået og hæld dejen ned i den varme form. Undgå at der kommer dej andre steder end ned i selve formene ved at holde en ske hen foran skålen, når der ikke hældes, så der ikke kommer dej ud på resten af formen.Sæt formen ind i den varme ovn igen og undgå at åbne ovnen under bagning.Bagetid: 18-20 minutter (afhængig af ovnen) ved 190 grader.
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
6 Kommentarer
De er nemlig rigtig gode og sjove og lave og spise. De er især gode til at suge masser af sovs op med. Da jeg arbejdede på restaurant i London for efterhånden mange år lærte jeg dem at kende og vi serverede masser af dem til den traditionelle sunday lunch.
Det kan jeg godt forestille mig, at de er – gode til sovs ;-)
Jeg lavede dem i en lidt sundere udgave med kylling og dressing til. Det kan være, at vi skal prøve den engelske udgave en dag.
De er nemlig fantastisk lækre med masser af sovs :-) Og så skal de gerne “steges” i fedt fra den steg, man spiser til – altså formene skal smøres med fedt i stedet for olivenolie – mums :-)
Det er nok ikke noget, man skal spise for ofte ;-)
Men jeg er sikker på, at det smager godt Eva. Nu har jeg kun smagt dem med olienolie, og de var også vældig gode :-)
Jeg har prøvet dem og er vildt med dem, men selvom jeg ikke åbne ovnen under bagning, når jeg tage dem ud (efter 20-25 min) så falder sammen alligevel. Hvad gør jeg forkert?? tak. Mvh Magdalena
Hej Magdalena
Jeg kan komme med et par bud, men har ikke selv oplevet at de faldt sammen.
Har du pisket dejen godt nok?
Har du forvarmet ovnen til den korrekte temperatur?
Har du bagt dem til de var gyldenbrune som på billedet?
Jeg håber, at det lykkes for dig næste gang :-)
God weekend.
Vh. Mie