Go Back
+ servings

Dahl med røde linser

Antal 6 personer

Ingredienser

Dahl

  • 1 tsk. karry
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk.  chiliflager
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 knivspids kardemomme
  • 2 fed hvidløg
  • Olie
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 6 dl vand

Tilbehør

  • 2 poser kogte ris
  • Snittet rødkål
  • 0,5 Agurk
  • 12 cherrytomater
  • Bredbladet persille
  • Creme fraiche
  • Saltmandler

Sådan gør du

  • Lav saltmandlerne - eventuelt dagen (dage) inden så de er klar til retten.
    Kom karry, spidskommen, chiliflager, gurkemeje, kardemomme og presset hvidløg ned i en lille skål.
    Hæld lidt olie ud på en varm sauterpande eller gryde og hæld alle krydderierne fra skålen ud på panden og svits dem ganske kort. Krydderierne må ikke brænde på, og de skal vendes rundt på panden. Det giver den mest fantastiske duft og smag til retten.
    Tilsæt efterfølgende de hakkede tomater, bouillon og salt. Kom linserne og vandet ned i gryden og lad det simre i 30 minutter til linserne er møre. Rør i retten undervejs og smag den til inden servering.
    Imens linserne står og simrer koges risene og grøntsagerne skylles og snittes så de er klar.
    Anret linserne i halvdelen af skålen og ris i den anden side. Top med grøntsagerne, creme fraiche og saltmandlerne.