Go Back
+ servings

Tomatrelish

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 275 g røde solmodne tomater på stilk
  • Olivenolie
  • 0,5 rødløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 3 tsk. rødvinseddike
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. paprika
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne og skær dem ud i mindre stykker.
    Skræl løget og hak det ud i helt fine små tern.
    Brug en hvidløgspresse til hvidløget.
    Kom lidt olivenolie i en lille gryde og sæt komfuret på middel-høj varme.
    Kom løg, hvidløg og tomater i gryden og svits det i et par minutter.
    Tilsæt rødvinseddike i gryden og rør det sammen.
    Lag det simre i 30-35 minutter imens der røres i det en gang imellem.
    Efter en halv times tid er væsken fordampet og tomatrelishen er tyknet.
    Tilsæt sukker, paprika og salt og rør det godt sammen.
    Smag relishen til og sæt den derefter på køl i en skål eller i et glas til den skal bruges.
    Tomatrelishen spises kold.