Go Back
+ servings

Spaghetti bolognese

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g hakket svinekød
  • Olivenolie
  • 2 store gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g pancetta i tern
  • 3 dl tomatpassata
  • 500 ml kogt vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • 500 g spaghetti (ukogt)

Tilbehør

  • Parmesanost

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og skær dem ud i helt små tern.
    Kom olivenolie ud i en gryde eller sauterpande og steg gulerødderne, presset hvidløg og pancetta på panden i ca 10 minutters tid ved middel varme. Vend godt i det undervejs.
    Tilsæt både hakket oksekød og svinekød og brun det på panden.
    Når kødet er brunet tilsættes tomatpassataen.
    Kog vandet og hæld det ned i en lille gryde eller kande som kan tåle kogende vand. Rør bouillonen ud i vandet.
    Hæld bouillon-vandet lidt af gangen ned til kødet imens der røres med en ske.
    Tilsæt frisk timian og lad kødsovsen stå og simre ved lav varme med et låg halvt på. Lad gerne kødet simre i mindst 45 minutter og gerne længere, hvis du har tiden til det.
    Kog spaghettien og lad vandet dryppe fra i en sigte.
    Smag kødsovsen til med salt og peber.
    Vend spaghettien sammen med kødsovsen og server retten med parmesanost.