Go Back
+ servings

Trifli med jordbær

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g jordbær
  • 10 stk. Digestive kiks
  • 150 ml piskefløde
  • 150 g Philadelphia light eller almindelig
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g flormelis

Pynt

  • Mynteblade
  • Mørk chokolade
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Chokolade pynt
    Smelt lidt mørk chokolade i en mikroovn og hæld det ned i det ene hjørne af en frysepose.
    Klip et lille bitte hul og lav små chokolade-dutter. Der skal bruges 2-3 chokolade cirkler til hver trifli. Knus en lille smule flagesalt mellem fingrene og drys det hen over chokoladerne. Lad chokoladerne størkne på bordet eller i køleskaben imens resten af desserten laves.
    Trifli
    Skyl jordbærrene og skær stilken fra. Skær derefter jordbærrene ud i små stykker.
    Kom kiksene i en frysepose og knus dem forsigtigt. Der må gerne være en blanding af smuldrer og små stykker kiks - men der skal være flest små stykker.
    Hæld fløden ned i en skål og pisk den til en let og luftig flødeskum.
    Kom osten ned i en anden skål sammen med flormelis og vaniljesukker og rør det sammen med en ske.
    Tilsæt det piskede flødeskum lidt af gangen og rør det forsigtigt sammen med osten. Der må ikke være klumper tilbage.
    Lav triflien på følgende måde:
    Halvdelen af kiksene i bunden af fire glas.
    Kom et lag af halvdelen af cremen i hvert glas.
    Et lag jordbær.
    De sidste kiks.
    Jordbær igen - gem et par til toppen.
    Den sidste creme.
    Pynt med mynteblade, et par stukker jordbær og 2-3 små chokolader i hver trifli.