Go Back
+ servings

Stuvet blomkål

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 0,5 terning grøntsagsbouillon
  • 650 ml vand til sovsen
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 150 ml piskefløde
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • Muskatnød

Sådan gør du

  • Skær stokken fra og skær blomkålen ud i små buketter som skylles og dryppes af i en sigte.
    Kog blomkålen i en gryde med vand i 4-5 minutter. Blomkål må ikke få længe, så tjek undervejs at den ikke bliver for blød. Hæld vandet fra og tilbered resten af retten.
    Kog vandet til sovsen og rør bouillonen ud i vandet.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Brug et piskeris til at piske smør og mel rigtig godt og hurtigt sammen i gryden ved middel varme.
    Tilsæt fløden og pisk igen.
    Hæld derefter halvdelen af det kogte vand med bouillon i gryden imens der piskes. Pisk sovsen til der ingen klumper er og hæld resten af vandet i til sovsen har en tilpas konsistens.
    Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
    Vend blomkålen i sovsen og lad det simre et par minutter inden retten spises.