Go Back
+ servings

Pasta med mozzarella og tomat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta fx Fusilli (skruer)
  • 200 g bacon i tern
  • 2 spsk. olivenolie (til tomaterne)
  • 500 g små tomater på stilk
  • 1 stort hvidløg
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 200 g frisk mozzarella

Pynt

  • Basilikumblade

Sådan gør du

  • Sæt pastaerne til at koge i en stor gryde med vand og lidt salt. De skal koge i cirka 10 minutter. Efter kogning hældes vandet fra.
    Steg baconen på en sauterpande eller i en wok og hæld baconen ned i en skål - fedtet hældes fra.
    Skyl tomaterne og skær halvdelen af dem over i halve.
    Kom olivenolie ud på den samme pande som blev brugt til baconen og varm panden op. Hæld tomaterne, presset hvidløg, salt, peber og chiliflager ud over tomaterne. Vend det hele godt rundt i 2-3 minutter.
    Kom de stegte bacon ned til tomaterne og vend det rundt.
    Hæld de kogte pastaer ud på panden og vend det rundt igen.
    Skær den friske mozzarella ud i mindre stykker og tilsæt den i retten. Vend det hele godt rundt så osten smelter og fordeler sig.
    Skær basilikumblade ud i små strimler og fordel dem ud over retten inden den spises.