Go Back
+ servings

Cookies med Toblerone

Antal 18 stk.

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 knivspids  fint salt
  • 185 g hvedemel
  • 215 g Toblerone (6 mini Tobelerone)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
    Kom smør, farin og sukker ned i en skål og pisk det godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine. Der kan også bruges en elpisker.
    Tilsæt ægget og pisk igen.
    Kom bagepulver, vaniljesukker, salt og halvdelen af melet ned i skålen og piske det sammen. Hæld den anden halvdel mel ned i skål og pisk igen. Dejen skal piskes til den har samlet sig og til den klistrer.
    Hak Toblerone-chokoladen ud i en blanding af grove tern og små stykker og hæld dem ned i skålen. Rør dem ud i dejen med en ske.
    Kom bagepapir på to bageplader så de står klar.
    Form 18 runde kugler ud af dejen. Hvis du gerne vil have dine cookies lige store, kan du vejen dejen af. Hver kugle dej skal veje cirka 42 gram.
    Kuglerne må ikke stå for tæt op af hinanden på bageplade. Der skal være god plads til at dejen kan flade ud.
    Bag kagerne i midten af ovnen - en plade af gangen i 13-14 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Kagerne skal være lyse med en lille lysebrun kant og bund. Så bliver de allerbedst.
    Lad kagerne køle af på bagepladen inden de flyttes.