Go Back

Mazarinkage

Ingredienser

  • 400 g marcipan
  • 200 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 5 tsk. bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 5 æg
  • 200 g hvedemel

Pynt

  • 300 g mørk overtrækschokolade
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    Riv marcipanen på et rivejern (den side som man også bruger til råkost).
    Rør smør og sukker sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine med piskeris på til at røre kagedejen sammen.
    Tilsæt bagepulver, mælk og æggene imens der piskes på lav hastighed.
    Hæld derefter mel i og pisk dejen ved lav hastighed til den er godt rørt sammen.
    Kom bagepapir i et form. Jeg har brugt en lille bradepande som cirka måler 25 x 35 cm. 
    Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter.
    Tjek med en kødnål eller skarp kniv at kagen er færdig. Kagen skal være blød og lækker - men færdigbagt.
    Lad kagen køle af i 5-10 minutter og løft derefter forsigtigt i bagepapiret, så kagen kommer over og hviler på køkkenbordet.
    Når kagen er kølet af smeltes chokoladen og hældes ud over kagen.
    Drys med en smule flagesalt - det smager så godt sammen med den søde kage og chokoladen.