Go Back
+ servings

Hjemmelavede cheeseburgere

Antal 6 stk.

Ingredienser

Burgerboller

  • 35 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 5 spsk. olie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 200 g speltmel

Fyld til cheeseburgerne

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til at stege i
  • Salat
  • Tomat
  • Agurk
  • Salatmayonnaise
  • Ketchup
  • 6 skiver cheddarost

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, honning, salt og rør det ud i mælken. Kom ægget i og melet lidt af gangen. Rør dejen godt sammen eventuelt med en køkkenmaskine. Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over i en 1 time. Imens bollerne hæver laves bøfferne og grøntsagerne.
    Form 7 boller ud af dejen. Det er ikke nødvendigt at bruge mere mel. Læg bollerne på en plade med bagepapir og tryk dem let flade, da de hæver yderligere. Lad bollerne efterhæve på pladen i 10-15 minutter inden de bages.
    Bagetid: 10-12 minutter ved 225° (varmluft).
    Lad burgerbollerne køle lidt af inden de skæres over på midten og fyldes med bøffer, ost, dressing og grønt.