Go Back
+ servings

Træstammer

Antal 26 stk.

Ingredienser

  • 500 g sandkage
  • 200 g jordbærsyltetøj
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 4 spsk. kakako
  • 6 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)

Marcipan og chokolade

  • 400-500 g marcipan
  • 4-6 spsk. flormelis
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Rør sandkage, syltetøj og smeltet chokolade sammen i en skål.
    Tilsæt flormelis, kakao og Rom aroma og ælt det hele sammen med hænderne eller med en elpisker. Sæt kagedejen på køl og gør marcipan-pynten klar.
    Marcipanen udrulles helt tyndt med en kagerulle imellem to stykker bagepapir. Den er lettest at rulle ud, hvis du kommer et par spiseskeer flormelis ovenpå marcipanen.
    Børst eventuelt noget af hvis der kommer for meget på.
    Tag kagedejen ud af køleskabet og rul 1/3 af det til en lang pølse og læg det ovenpå marcipanen. Skyl hænderne så der ikke kommer kagedej på marcipanen, inden du ruller den på. Forsigtigt rulles marcipanen rundt om kagedejen, og der skæres træstammer ud på cirka 6,5 cm. Tag herefter et nyt stykke kagedej som rulles ind i marcipan, indtil det hele er brugt.
    Når alle træstammerne er klar, dyppes de i begge ender i smeltet mørk chokolade.