Go Back
+ servings

Ramen suppe med kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g champignoner
  • Smør til at stege i
  • 10 dl vand
  • 1,5 terning kyllingebouillon
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. soya
  • 1,5 tsk. farin
  • 0,5 tsk. salt

Kylling

  • Olie til at stege i
  • 650 g kyllingebryst
  • 2 spsk. sesamolie
  • 4 spsk. soya

Grøntsager og nudler

  • Edamamebønner
  • Bønnespirer
  • Gulerødder
  • Peberfrugt
  • Bredbladet persille
  • Kål (jeg har brugt en blandet poset med mix af broccoli, porrer, rød spidskål)
  • 200 g ramen nudler

Sådan gør du

  • Kyllingen skal trække i en marinade - så start i god tid med det.
Kylling
  • Kom kyllingen ned i en beholder med låg til. Hæld sesamolie og soya ud over kyllingen og læg låget på. Derefter sættes kyllingen på køl. Gerne et par timer og mindst en time.
    Suppen kan eventuelt tilberedes imens.
Suppe
  • Skræl løget og hak det i tynde strimler.
    Rens champignonerne og skær dem i helt tynde skiver.
    Kom lidt smør ned i en gryde eller sauterpande og svits løg, champignon og presset hvidløg.
    Tilsæt vand og derefter bouillon. Rør det godt rundt og smag derefter suppen til med de øvrige ingredienser. Lad suppen stå og simre imens grøntsagerne tilberedes og kyllingen steges.
Grøntsager
  • Edamamebønnerne tøes op ved at komme dem i en sigte og hælde kogt vand ud over dem. Gulerødderne skrælles og skæres i strimler med en peeler eller en grøntsagssnitter. Peberfrugten skæres i tynde stykker. Persilles hakkes groft og kålblandingen skylles.
Nudler
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem drysse af i en sigte.
Stege kylling
  • Kom olie ud på en pande og varm den op. Tag kyllingen op af marinaden og steg den på panden på begge sider. Hver side skal have 6-7 minutter til kyllingen er helt gennemstegt.
    Skær kyllingen ud i passende stykker og sæt dem på en tallerken eller i en skål.
Anret suppen
  • Kom suppe ned i skåle og kom nudler og de friske grøntsager og kylling i suppen.
    Spise suppen med en gaffel og ske.