Go Back
+ servings

Snebolde

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 100 g mørk chokolade (jeg har brugt en 63%)
  • 1 pasteuriserede æggehvide
  • 4-5 spsk. flormelis

Tilbehør

  • 20 madpinde eller tandstikker
  • En papæske

Sådan gør du

  • Del marcipanen i 20 lige store stykker. Jeg vejede dem af så hver kuglede vejede 10 gram.
    Form hvert stykke marcipan til en hel rund kugle.
    Sæt en madpind i hver af marcipankuglerne.
    Smelt chokoladen i mikroovnen i en lille skål eller i et glas.
    Dyp marcipankuglen ned i chokoladen ved at holde på pinden. Lad chokoladen dryppe af og slå forsigtigt med pinden på kanten af glasset, så overskydende chokolade glider af.
    Tryk pinden ned i bunden af en papæsken, så chokoladen kan stå og tørre. Du kan også lægge pindene på et stykke bagepapir, men så bliver chokoladen ikke helt så pæn og rund.
    Når chokoladen er helt størknet hældes æggehviden ned i en skål og flormelis i en dyb tallerken.
    Tag pindene ud af marcipankuglerne.
    Tag en kugle af gangen og rul den i først æggehvide og derefter flormelis.
    Dut forsigtigt på flormelissen så det sætter sig fast og det overskyndende falder fra. Det ser flottest ud hvis de er helt hvide, men det bliver også meget sødt. Så jeg synes, det smager bedst med et lille lag flormelis.