Go Back
+ servings

Pebernødder med chokolade

Antal 80 stk.

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk. natron
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. revet ingefær (jeg har brugt en tørret ingefær)*
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber (jeg brugte lige lidt mindre)*
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 200 g mørk eller lys chokolade

Sådan gør du

  • Pisk det bløde smør og sukkeret godt sammen med en elpisker.
    Tilsæt alle de øvrige ingredienser i den nævnte rækkefølge.
    *Jeg har brugt en lille måleske for at få målene præcist. Hold lidt igen med peber og ingefær, hvis du ikke ønsker at pebernødderne får en lidt skarp smag.
    Rør det hele godt sammen med en ske.
    Når dejen er rørt sammen æltes og samles den med hænderne. Du skal ælte den indtil der ikke er mere mel tilbage i skålen og til det er en samlet klump.
    Tænd ovnen på 175 grader varmluft
    .Del dejen op i fire stykker som vejer lige meget.
    Hver del dej skal blive til 20 pebernødder, så du får 80 stk. i alt.
    Rul 20 styk næsten lige store pebernødderne ud af hver klump dej.
    Kom bagepapir på en plade og læg en del af kuglerne (pebernødderne) på pladen. der skal være luft imellem dem. Jeg fyldte tre bageplader og bagte en plade af gangen.
    Bagetid: 10-12 minutter til pebernødderne er lidt gyldne i kanten og lysebrun bund. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Lad pebernødderne køle helt af på en rist.
    Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen.
    Dyp en pebernød af gangen ned i chokoladen. Det er bunden som skal dyppes i chokolade.
    Læg pebernødderne med bunden op så chokoladen kan tørre på et stykke bagepapir.