Go Back
+ servings

Bøfsandwich med sovs

Antal 4 stk.

Ingredienser

Bøfferne

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk. soya
  • 1 spsk.  mælk
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • Smør til at stege i

Tilbehør

  • 4 brioche- eller burgerboller
  • 2-3 store løg
  • Smør til stegning
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Rødbeder
  • Bløde løg
  • Ristede løg
  • Agurkesalat

Brun sovs:

  • 250 ml piskefløde
  • Salt og peber
  • Kulør
  • 1 tsk. ribsgele
  • Eventuelt sovsejævner

Sådan gør du

  • Agurkesalat:
    Start med at lave agurkesalaten og sæt den på køl.
    Løgene:
    Løgene skrælles og skæres i tynde skiver og brunes på en stor pande med smør. De skal have ret længe på panden cirka 15-20 minutter. Til de er helt bløde og let gyldne.
    Stil dem til side i en dyb tallerken med en anden tallerken over - så de holder sig lune.
    Bøfferne:
    Bland soya, mælk, hvedemel, salt og peber sammen med kødet i en skål.
    Rør farsen grundigt sammen og form 4 bøffer.
    Bøfferne brunes på begge sider i smør på en pande. Tag bøfferne af panden og læg dem i et lille fad med stanniol eller andet over for at holde på varmen.
    Brun sovs:
    På den pande som du har brugt til at lave bøfferne laves sovsen.
    Hæld fløden ud på panden ved middel varme på komfuret. Tilsæt salt og peber, kulør og ribsgele.
    Lad sovsen simre et par minutter og smag den så til, til du synes at den er krydret nok.
    Lun burgerbollerne i ovnen og server dem med alt tilbehøret og bøfferne til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk