Go Back
+ servings

Store pølsehorn

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 4 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel
  • 10 pølser (ca. 15 cm.)

Pensling og pynt

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren. Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker og salt.
    Tilsæt det bløde smør og rør det ud i mælken.
    Kom ægget i og derefter melet lidt af gangen.
    Ælt dejen godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. På en maskine skal den røres til den er helt blød, luftig og samlet.
    Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
    Kom en ganske lille smule mel ud på køkkenbordet og brug en kagerulle til at rulle dejen ud i en cirkel.
    Skær 10 stykker ud af dejen. Læg en pølse på hvert stykke dej og rul det rundt om pølsen - med den brede ende først.
    Kom bagepapir på to bageplader og læg 5 pølsehorn på hver plade.
    Pisk ægget sammen med en gaffel og brug en madpensel til at pensle pølsehornene med.
    Drys sesamfrø over pølsehornene og sæt dem i ovnen. Jeg bager kun en plade af gangen i min ovn.
    Bagetid 15 minutter til de er gylde. Bagetiden afhænger af ovnen.