Go Back
+ servings

Italienske boller

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g durummel
  • 150 g hvedemel
  • 450 g Tipo 00 hvemel
  • 2 tsk. groft salt

Pensling

  • 1 æg

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukkeret.
    Kom olien i og rør igen.
    Tilsæt langsomt de tre slags mel imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med.
    Tilsæt salt til sidst og rør igen.
    Rør dejen til den er helt blød og ensartet og til den slipper dejkrogen. Det tager 5-6 minutter på min maskine at røre dejen godt sammen.
    Kom en stor pose rundt om skålen som lukkes og sæt dejen til at hæve natten over i køleskabet.
    Kom bagepapir på to plader og varm ovnen op til 225 grader varmluft.
    Brug to spiseskeer til at løfte dejen over på pladerne med. Der skal laves cirka 13 store boller.
    Pisk ægget sammen med en gaffel og brug en madpensel til at pensle bollerne med.
    Bag bollerne i ovnen i cirka 25 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    I min ovn bliver bollerne bedst hvis jeg bager en plade af gangen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk