Go Back
+ servings

Ovnbagte burritos med oksekød

Antal 8 stk.

Ingredienser

Bønner

  • 1 dåse røde kidneybønner
  • Olie til at stege i
  • Lidt salt
  • En smule vand

Pandekager og fyld

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør eller olie til at stege i
  • 0,5 tsk. løgpulver
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. mild paprika
  • Salt og peber
  • 100-150 g cheddar
  • 8 tortilla pandekager (jeg har brugt 20 cm. med majs)
  • Solsikkeolie til at pensle med

Tilbehør

  • Salat
  • Søde majs
  • Avocado (mast og blandet med en gaffel)
  • Tomat

Sådan gør du

  • Bønner
    Hæld væden fra bønnerne. Varm en pande op med lidt olie og hæld bønnerne ud på panden. Vend dem i et par minutter til de bliver godt bløde. Tilsæt lidt vand og salt. Tag panden af varmen og mas bønnerne med en kartoffelmoser eller en gaffel.
    Pandekager og fyld
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Brun kødet i en lille gryde og tilsæt derefter alle krydderierne. Smag kødet til og tag gryden af komfuret.
    Skær osten ud i 8 ikke for lange stave.
    Tag en pandekage af gangen og smør først bønnerne ud på pandekagen. Læg et par spiseskefulde kød og et stykke ost på kødet. Fold pandekagen i den ene ende så der laves en lukning. Fold derefter i toppen og rul så pandekagen sammen og læg den i et fad med lukningen nederst.
    Smør alle pandekagerne med lidt solsikkeolie og stil så fadet i ovnen.
    Bagetid: 14-15 minutter.
    Tilbehør
    Imens pandekagerne er i ovnen gøres tilbehøret klar.