Go Back
+ servings

Romkugle snitter

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 275 g mazarintærte eller sandkage
  • 300 g hindbærroulade
  • 75 g hindbær marmelade
  • 2,5 spsk. usødet kakao
  • 100 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
  • 5 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)
  • 100 g krymmel

Sådan gør du

  • Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål.
    Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.
    Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes.
    Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.
    Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 30-45 minutter.
    Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant. Det er bedst at bruge en non stick kagerulle. Men bruger du en af træ, kan du lægge et stykke bagepapir på dejen, når du ruller ud - så ikke den klistrer.
    Skær cirka 20 snitter ud af dejen.
    Kom krymmel ned i en dyp tallerken og vend snitterne på begge sider i krymmel.
    Hvis dejen er for klistret skal den på køl igen, og hvis den er for fast så krymlet ikke sidder fast så hjælper det at forme snitterne lidt med hånden. Så begynder dejen at klistrer igen.
    Opbevar snitterne i en beholder med låg til de skal spises. Læg bagepapir eller madpakkepapir mellem hvert lag - så kagerne adskilles og ikke hænger sammen.