Go Back
+ servings

Tomatrisotto

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • Olie
  • 4 dl Arborio ris
  • 2 dl passata (purerede italienske tomater på flaske)
  • 12 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • 75 g Parmesanost
  • 1 spsk. Smør

Sådan gør du

  • Pres hvidløget i en hvidløgspresser og kom lidt olie ud på en sauterpande. Vend hvidløget på panden men uden at det bruner. Tilsæt risene og vend dem dem rundt på panden med en paletkniv eller grydeske. 
    Tilsæt tomaterne og lidt af vandet. Vend det hele godt rundt og tilsæt langsomt lidt mere vand til det hele er kommet i.
    Kom bouillon ned til risene og rør igen. Tilsæt herefter fløden, salt og peber og sæt komfuret på middel varme. På mit komfur er det 5-6 ud af 9. Rør i risene undervejs. Risene skal koge ret længe og bunden må ikke blive mørk/brænde på, så de skal vendes hyppigt.
    Når risottoen er færdig tages panden af komfuret.
    Riv parmesanost på et rivejern og hæld den i risene. Kom også en spiseske fuld smør i og rør det godt rundt.
    Smag risottoen til og tilsæt eventuelt mere salt og peber.  
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk