Go Back
+ servings

Kold kartoffelsalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler med helt tynd skræl
  • Friske ærter
  • Ribs
  • Brøndkarse
  • Dild

Dressing

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1,5 spsk. mayonnaise (gerne en lidt fedt og god en)
  • Salt of peber
  • 1-1,5 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i cirka 12-14 minutter til de er møre. De må ikke blive bløde.
    Lad kartoflerne køle helt af - gerne i køleskabet (fx natten over).
    Skær kartoflerne over i halve og mindre passende stykker og kom dem ned i en skål.
    Rør dressingen sammen og smag den til med godt med salt og peber.
    Vend de kolde kartofler og dressingen sammen.
    Åben bælgene og tag ærterne ud og vend dem rundt i salaten. Gem nogen af dem til at pynte toppen med.
    Top med ærter, ribs, brøndkarse og dild.
    Server kartoffelsalaten med resten af de friske krydderurter og kød til. Se tips til tilbehør oppe i teksten.