Go Back
+ servings

Burgerboller med tørgær

Antal 7 stk.

Ingredienser

  • 600 g hvedemel
  • 12 g tørgær (en pose)
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 dl mælk
  • 1,5 dl solsikkeolie

Pensling

  • Mælk
  • Chiafrø eller sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom mel ned i en skål og hæld tørgæren ud i melet. Rør gæren godt ud i melet.
    Tilsæt sukker og salt og rør igen.
    Lun mælken (ikke koge) og hæld den ned i skålen. Rør det sammen og tilsæt derefter olien.
    Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Den skal røres sammen til den er helt blød og samlet.
    Sæt skålen med et viskestykker over og lad dejen hæve i 30-40 minutter.
    Kom bagepapir på en bageplade og form dejen til boller. Giv dem et lille tryk, så de får burger-form.
    Tænd ovnen på 200 grader vamluft.
    Lad bollerne hæve med et viskestykke over pladen i 15 minutter.
    Efter sidste hævning pensles bollerne med mælk og drysses med chia- eller sesamfrø.
    Bag burgerbollerne i midten af ovnen i 13-15 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen - så hold øje med bollerne undervejs.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk