Go Back
+ servings

Tyrkiske ris

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g parboiled løse ris (ukogte)
  • 2 tsk. groft salt
  • 65 g puntalette, orzo, risoni
  • 5 dl kogt vand (til panden)
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 terning kyllingebouillon
  • 1 spsk. smør (til sidst)

Sådan gør du

  • Kom risene ned i en gryde og hæld kogende vand ud over dem. Tilsæt salt og læg låg på.
    Lad risene stå og hvile i 60-70 minutter.
    Når risene har trukket hældes overskydende vand fra - hvis der er det.
    Kog 5 dl vand som skal bruges til risene på panden.
    Kom olivenolie og smør ud på en stor pande med høj kant eller en sauterpande. Varm panden med olien op men ikke for varm, for så brænder pastaerne og risene på. Jeg havde varmen på 6-7 ud af 9 på vores komfur.
    Hæld puntaletter (de små ris pastaer) ud på panden og vend dem til de er lysebrune (ikke brændte).
    Tilsæt risene og vend det hele godt rundt til risene er varmet. Tilsæt salt og vend risene rundt igen.
    Hæld det kogte vand og bouillon ud over risene og lad det simre til vandet er opsuget.
    Tag panden af varmen og kom et låg over panden og lad risene trække i 5-8 minutter.
    Tilsæt en spiseske smør og vend risene rundt. Server risene med det samme som tilbehør til aftensmaden.