Go Back
+ servings

Varme hveder

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,5 dl letmælk
  • 1 dl koldt vand
  • 2 æg
  • 55 g helt blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk. groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken og vandet med en ske.
    Tilsæt æg og det bløde smør. Kom derefter sukker og kardemomme i skålen og rør igen.
    Tilsæt melet og saltet. Nu skal dejen røres rigtig grundt sammen. Brug gerne en køkkenmaskine til at røre dejen med. Dejen skal rørs og æltes til den er helt glat og samlet til en klump. Det tager 5-6 minutter på en køkkenmaskine med skiftende hastighed.
    Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykke over skålen.
    Efter hævning kommes en lille smule mel ud på køkkenbordet og dejen deles i 12 lige store stykker. Jeg har vejet dejen og hver bolle skal veje 83-84 gram. Du kan også bare dele dejen uden at veje, hvis du er ligeglad med om de får lige forskellig størrelse.
    Dejen er meget nem at arbejde med. Den er blød og klistrer ikke. Det er derfor ikke nødvendigt at komme mel på hænderne, når bollerne skal formes.
    Kom bagepapir ned i et fad på cirka 24 x 34 cm.
    Form hvert stykke dej til en rund bolle og sæt bollerne i fadet.
    Du kan lave tre rækker af fire boller med lidt mellemrum mellem hver bolle. Så kommer det til at passe med størrelsen på formen, og hvederne får den kendte firkantede form.
    Sæt bollerne til at hæve med et viskestykke over fadet. Bollerne skal hæve i 2 timer.
    Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft) i god tid så den når at varme op.
    Når hævetiden er slut bages hvederne i midten af ovnen i 18-20 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen hold derfor godt øje med bollerne. De skal være lækre og bløde og lysebrune/brune på toppen.
    Efter bagning løftes hvederne over på en rist til afkøling.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk