Go Back
+ servings

Gulerodskage med ostecreme

Antal 1 kage

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 210 g revet gulerødder
  • 150 g farin
  • 50 g sukker
  • 125 ml solsikkeolie
  • Smør til formen

Ostecreme

  • 200 g flødeost neutral
  • 75 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Kage
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Kom hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker ned i en lille skål.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.
    Kom æg, revet gulerødder, farin sukker og solsikkeolie ned i en større skål. Rør det godt sammen. Kom derefter de tørre ingredienser over i den større skål og rør det sammen. Det skal ikke piskes men røres med en ske til melet og alle ingredienserne er rørt sammen.
    Kom dejen ned i en smurt kageform. Formen skal være smurt grundigt og måle cirka 17 x 23 cm. Jeg har brugt en oval bageform.
    Sæt kagen i midten af ovnen.
    Bagetid: cirka 50 minutter ved 180 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen. De sidste 5 minutter kom jeg et stykke stanniol over kagen, da jeg synes toppen af kagen var lidt mørk.
    Kagen skal være blød og lækker men selvfølgelig ikke flydende. Test med en kødnål i midten af kagen om den er bagt færdig, inden du tager den ud af ovnen.
    Stil kagen til afkøling på en bagerist.
    Jeg tog kagen ud af formen da den var kølet af ved at skære langs siden og derefter løsne den ganske forsigtigt. Derefter kunne jeg vende formen på hovedet og lade kagen falde ud på min hånd.
    Ostecreme
    Kom alle ingredienserne til ostecremen ned i en skål - bortset fra citronsaften. Piske det rigtig godt sammen med en elpisker. Cremen skal piskes til den er helt let og luftig uden nogen klumper af ost. Det tager 3-5 minutter.
    Smag ostecremen til med citronsaft og pisk hurtig.
    Smør cremen ud på kagen med en kagespartel eller ske.
    Opbevaring
    Kagen opbevares i køleskabet med et låg over kagen. Her kan den sagtens holde sig frisk i mindst to dage. Der er ikke så mange kager som smager godt kolde, men denne kage skal være kold, og den smager intet mindre end skønt.