Go Back
+ servings

Carbonara

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g bacon (gerne et helt stykke)
  • Olivenolie
  • 100 g pecorino eller parmesan
  • 4 æggeblommer
  • Peber
  • 4 dl kogevand fra spaghettien

Pynt

  • Pecorino eller parmesan
  • Frisk basilikum, timian eller persille

Sådan gør du

  • Riv osten på et rivejern og kom den op i en lille skål.
    Kom fire æggeblommer ned i en skål. Det er kun blommerne som skal bruges. Tilsæt 1 spsk. ost af den du lige har revet på rivejernet. Pisk æggeblommerne og osten sammen med et piskeris. Tilsæt godt med friskkværnet peber og piske igen.
    Sæt en stor gryde over med vand og salt. Tilsæt spaghettien når vandet koger og kog det efter anvisningen på pakken. Det må gerne have en smule bid, så kog det gerne al dente.
    Skær baconen ud i små stykker. De må gerne være mindre end bacon i tern.
    Kom lidt olivenolie ud på en sauterpande og varm panden op. Varmen skal stå på middel varme.
    Steg baconen på panden til de er tilpas sprøde.
    Skru lidt ned for komfuret og sæt æggeblandingen, 4 dl kogevand fra spaghettierne og spaghettierne klar. Det restende vand skal hældes fra og spaghettierne dryppe hurtigt af i en sigte.
    Tilsæt de kogte spaghetti til baconen på panden og vend det rundt. Hæld æggeblaningen og cirka halvdelen (2 dl) af kogevandet ud over retten. Rør det rundt på panden så æggene fordeles godt. Varmen må ikke være for høj for æggene skal ikke klumpe sammen - men blive til sovs. Tilsæt resten af kogevandet og vend det hele rundt igen.
    Tag panden af komfuret efter 1-2 minutter eller når retten ser god og cremet ud.
    Server din carbonara med peber, revet parmesan og hakket persille.