Go Back
+ servings

Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingebrystfilet
  • Smør til at stege i
  • 1 stort romaine salat
  • 70 g lucernespirer (en bakke)
  • 250 g små blommetomater
  • 2-3 gulerødder
  • Solsikkekerner + lidt salt
  • Revet mozzarella
  • 2 avocadoer

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1,5 tsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg kyllingen så den er brunet på begge sider og gennemstegt. Læg kyllingen på et skærebræt og træk kødet fra hinanden med to gafler. Lad kyllingen køle af imens resten af salaten laves klar.
    Skyl salaten og lad den dryppe af i en sigte. Skær salatbladene ud i små stykker eller knæk dem med hænderne. Læg salaten i et stort fad.
    Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend det godt rundt.
    Skyl og skær tomaterne over i halve og læg dem på salaten.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern inden de blandes i salaten.
    Kom solsikkekerne på en pande uden fedtstof ved middel varme. Vend dem til de er lysebrune og sprøde. Drys lidt fint salt over solsikkekerner og stil dem til side.
    Vend kyllingen rundt i salaten.
    Drys lidt revet mozzarella over salaten og pynt derefter med de ristede solsikkekerner.
    Skær avocadoerne ud i tynde både og læg dem på salaten.
    Så er salaten klar til at blive serevert og nydt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk