Go Back
+ servings

Pizzasnegle med oksekød

Antal 40 stk.

Ingredienser

Dejen:

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 100 g fuldkornsmel eller rugmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Tomatsovs:

  • 390 g hakkede tomater
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 0,5 fed hvidløg eller lidt hvidløgspulver
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian

Fyld:

  • 350 g revet mozzarella
  • 300 g hakket oksekød

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og derefter saltet. Rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat, blød og ensartet. Det tager cirka 5-6 minutter på køkkenmaskinen.
    Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Tænd ovnen imens dejen står og hæver.
    Del dejen over i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store tynde stykker.
    Rør tomatsovsen sammen og fordel først tomatsovsen og bag efter osten ud over begge stykker dej. Kom små klumper af hakket oksekød ud på pizzaerne.
    Tag en pizza af gangen og gør som følgende:
    Dejen rulles stramt sammen som en roulade på den lange led.
    Skær “pizza-rouladen” ud til pizzasnegle og læg dem på to plader med bagepapir.
    Tryk pizzasnegle let flade med hånden og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.