Go Back
+ servings

Bulgursalat med serrano og blommer

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 dl grov bulgur
  • 4 dl vand
  • 0,5-1 tsk. groft salt
  • 120 g serrano skinke
  • 65 g garden mix - rucola, grøn batavia og rød batavia
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 2 store røde blommer
  • 40 g mandelsplitter
  • 50 g salatost i kryddermarinade

Sådan gør du

  • Kog bulguren i vandet sammen med salt i en lille gryde. Det skal koge i cirka 10-12 minutter. Når bulguren har kogt færdig stilles den til at køle af.
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft og læg bagepapir på en plade. Læg skinken på bagepladen og kom den i ovnen til stykkerne er helt sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
    Skyl salaten og ærteskuddene og læg dem på et stor fad.
    Skyl blommerne og skær dem ud i tynde både. Læg dem oven på salaten.
    Bland bulguren ud i salaten, når den er afkølet.
    Rist mandelsplitterne på en pande uden fedtstof til de har fået lidt farve.
    Top salaten med sprød serrano skinke, mandelsplitter og salatost. Jeg har ikke brugt marinaden fra osten, men det kan man godt, hvis der ønskes lidt dressing til salaten.