Go Back
+ servings

Creme brulee

Antal 10 personer

Ingredienser

  • 1 tsk. vaniljepulver (ren vanilje uden sukker) eller 2 vaniljestænger
  • 7 dl piskefløde
  • 170 g sukker
  • 8 æggeblommer
  • Et køkkentermometer

Karamel

  • 1-1,5 spsk. rørsukker pr. person
  • En gasbrænder

Sådan gør du

  • Kom fløde og sukker ned i en lille gryde. Kom vaniljepulver eller vaniljekornene fra vaniljestængerne ned i gryden.
    Rør rundt i gryden med en ske eller et piskeris og varm gryden op. Når fløden begynder at koge slukkes der for varmen og gryden tages af komfuret. Fløden skal ikke boble men blot dampe, og den må endelig ikke brænde på.
    Tænd for ovnen på 150 grader varmluft.
    Lad fløden køle af. Når fløden er kølet ned til 40 grader eller der under skal æggene i. Brug et bolsjetermometer eller køkkentermometer til at måle graderne med. Man kan også godt mærke med fingrene. Dog er det vigtigt at fløden er kølet korrekt ned ellers vil fløden klumpe.
    Pisk æggeblommerne grundigt rundt i fløden, så det hele blandes godt.
    Kom blandingen ned i små ovnfaste skåle og sæt dem i en bradepande.
    Kom koldt vand ned i bradepanden (ikke i de små skåle), så skålene kommer til at stå i et vandbad. Vandet skal gå op til halvdelen af skålen.
    Sæt bradepanden ind i midten af ovnen i 34-35 minutter ved 150 grader varmluft til cremen har sat sig. Creme bruleen skal være blød i midten, ellers har den fået for meget.
    Tag skålene forsigtigt op af vandet og bradepanden og sæt dem til at køle af.
    Kom husholdningsfilm over hver skål og sæt dem i køleskabet i et par timer eller til dagen efter. Cremen skal være helt kold, før den kan spises.
    Drys rørsukkeret over cremen og brænd det med en gasbrænder til det bobler lidt op og tager farve. Lynhurtigt bliver det til et knasende lag af karamel.
    Nyd din creme brulee med mynteblade og bær til eller som den er.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk