Go Back
+ servings

Boller med chiafrø

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 650 g hvedemel
  • 30 g chiafrø
  • 1 tsk. groft salt
  • 50 g smeltet smør

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
    Tilsæt sukkeret og rør igen.
    Kom ægget ned i og derefter melet lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med.
    Tilsæt salt, chiafrø og smeltet smørret inden det hældes ned i dejen. Rør dejen sammen rigtig grundigt til den er helt blød og samlet i en klump. Hvis du bruger en køkkenmaskine, er det en god ide at skifte lidt mellem langsom og hurtig hastighed.
    Sæt dejen til at hæve i 60 minutter med et viskestykke over skålen.
    Tag en smule mel på hænderne og del dejen i 15 nogenlunde lige store stykker. Dejen er blød og nem at arbejde med.
    Form bollerne og sæt dem på to plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. Imens kan ovnen varmes op.
    Pisk æg og mælk sammen med en gaffel i en skål. Brug en madpensel til at pensle bollerne med. De skal pensles både på toppen og rundt langs siderne.
    Bag bollerne i ovnen i 15-16 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen så husk at kigge til bollerne.
    Lad bollerne køle af på en rist efter bagning.