Go Back
+ servings

Kartoffelsuppe med tilbehør

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 450 g blomkål
  • 1000 g kartofler
  • Smør/olie
  • 7 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 1 tsk. timian
  • Salt

Tilbehør

Sådan gør du

Suppe
  • Skræl løget og skær det ud i tern. Del blomkålsbuketterne og skyl dem.
    Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern.
    Kom smør eller olie ud på en sauterpande eller i en gryde og vend grøntsagerne rundt ved middel varme. De skal ikke have så lang tid - kun et par minutter.
    Tilsæt vandet og bouillon og lad det koge i 18-20 minutter til grøntsagerne er møre. Imens kan tilbehøret tilberedes.
    Blend suppen i en stavblender eller i en almindelig blender og hæld den derefter tilbage i gryden.
    Tilsæt fløden, varm suppen op og smag den til med timian og salt.
Tilbehør
  • Kog pastaerne efter anvisningen på posen og stil dem klar med et låg over skålen.
    Steg baconen sprød og stil også den klar.
    Skær pølserne ud i små stykker og steg dem på panden i lidt smør.
    Anret pasta, bacon, pølser, og rugbrødschips i små skåle som serveres sammen med suppen.