Go Back
+ servings

Kyllingesuppe med pasta og safran

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1400 g fersk kyllingeoverlår
  • 3 tomater
  • 3 løg
  • 3 terninger hønebouillon
  • 4 liter vand + 2 dl (senere i opskriften)
  • 0,5-1 tsk. safran
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 3 dl suppehorn

Pynt

  • Bredbadet persille
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem ud i store både. Sky tomaterne og skær ligeledes dem ud i store både. Kom kyllingen ned i en stor 5-6 liters gryde sammen med tomaterne  og løgene. Tilsæt vand og hønsebouillon og kog kyllingen i 30-35 minutter med låget på skrå på gryden.
    Når kyllingen er gennemkogt tages den op af gryden og alt kødet tages fra. Skindet glider lige så let af og skal ikke bruges til resten af suppen – ligesom benene heller ikke skal. Jeg brugte to gafler til at tage kødet fra benene.
    Kom kyllingkødet tilbage i suppen og tilsæt pastaerne sammen med 2 dl vand. Kog pastaerne til de er møre og smag suppen til med salt, peber og safran. Lad suppen simre et par minutter inden den serveres. Anret suppen med bredbladet persille og friskrevet parmesan.
    Suppen kan godt gemmes til dagen efter i køleskabet. Den suger en del væske, så der skal tilsættes yderligere vand, når den varmes op.