Go Back
+ servings

Romkugler til jul

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 275 g mazarintærte
  • 300 g hindbærroulade
  • Eller 575 g kagerester som muffins, drømmekage, chokoladekage, kanelsnegle og wienerbrød
  • 75 g hindbær-marmelade
  • 2,5 spsk. usødet kakao
  • 75 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
  • 5 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)
  • 100-120 g julekrymmel

Sådan gør du

  • Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål.
    Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.
    Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes. Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.
    Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.
    Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 15-16 romkugler ud af dejen.
    Kom krymmel i en skål og tril kuglerne heri, så der kommer krymmel hele vejen rundt.
    Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.
    Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de bløde og lækre indeni.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk