Go Back
+ servings

Burgerboller med gulerødder

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 4 spsk. sukker
  • 1 dl olie
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 gulerødder
  • 4 dl fuldkornshvedemel
  • 11 dl hvedemel

Pensling

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Gør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og olie.
    Rør igen og tilsæt derefter salt og havregryn. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern og kom dem ned i skålen. Rør dejen sammen og kom fuldkornshvedemel og hvedemel i langsomt imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med.
    Rør dejen rigtig godt sammen og stil den derefter til at hæve i 90 minutter med et viskestykke over skålen.
    Form dejen til 12 store let flade boller.
    Læg bollerne på to plader med bagepapir på.
    Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
    Pisk ægget sammen med en gaffel inden bollerne pensles med æg.
    Drys sesamfrø hen over burgerbollerne og bag dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: cirka 12 minutter ved 225 grader varmluft. Husk at tjekke til bollerne da bagetiden afhænger af ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk