Go Back
+ servings

Tarteletter med kogt kylling

Antal 8 personer

Ingredienser

Kogning af kyllingen:

  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1200-1400 g hel kylling

Tartelet-fyldet:

  • 50 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 1 liter vand fra kyllingen
  • 4 gulerødder
  • 3 dl små fine frosne ærter
  • 250 ml piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • Salt og peber
  • Lidt sovsejævner

Pynt og tarteletter:

  • Tarteletter
  • Persille og smørstegte grønne asparges

Sådan gør du

  • Forbered grøntsagerne ved at tage skrællen af løgene og skyl og skær enderne af gulerødderne. Skær løget og gulerødderne ude i grove store stykker. Skær gumpen af kyllingen og fjern eventuelt indmad fra kyllingen. Kom kyllingen og grøntsagerne ned i stor gryde og hæld koldt vand i gryden. Vandet skal dække det meste af kyllingen. Tilsæt bouillonterninger og læg låg over gryden.
    Når vandet koger skrues der ned til middel varme, og kyllingen koger videre i cirka 45 minutter med låget halvt dækkende over gryden. Kyllingen er færdigkogt, når alt kødet er hvidt og det nemt slipper benene.
    Tag kyllingen op af gryden og læg den til at køle af på et skærebræt. Hæld vandet fra den kogte kylling igennem en sigte så “urenheder” og grøntsagerne sorteres fra. Gem vandet til sovsen skal laves.
    Når kyllingen er kølet af tages alt kødet fra benene. Del kødet ud i små passende stykker med fingrene eller brug to gafler til det.
    Skæl gulerødderne og skær dem ud i små bitte tern. Stil dem klar i en skål og ærterne i en anden skål. Smelt smørret i en gryde og drys melet hen over smørret. Pisk smør og mel hurtigt sammen til fast “dej” og hæld vandet fra kyllingen i lidt af gangen imens der piskes. Tilsæt ærterne og gulerødderne og rør sovsen rundt med en ske.
    Tilsæt kyllingen, fløde og mælk og lad sovsen blive godt varm inden den smages til med salt og peber. Kom eventuelt lidt sovsejævner i sovsen eller lav din egen jævning – hvis du synes sovsen er for tynd.
    Varm tarteletterne i ovnen og steg aspargesene på en meget varm pande i lidt smør.
    Hæld fyldet i tarteletterne og server dem med de varme asparges og drysset persille.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk