Go Back
+ servings

Vafler

Antal 25 hjerter

Ingredienser

  • 250 ml madlavningsfløde 21%
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk (evt. en smule mere når dejen har været på køl)
  • Smør til vaffeljernet

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum i en stor skål. Sukker, mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes ned i skålen og røres forsigtigt sammen med flødeskummet. Tilsæt smeltet smør og mælken lidt af gangen imens dejen piskes sammen med et piskeris. Sæt dejen på køl i en halv times tid og rør den rundt inden brug.
    Kom dejen på et varmt vaffeljern som er penslet med smør. Vaflerne er færdig og sprøde, når de er lysebrune og har fået den brune kant.

    Pisk fløden til flødeskum i en stor skål. Sukker, mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes ned i skålen og røres forsigtigt sammen med flødeskummet. Tilsæt smeltet smør og mælken lidt af gangen imens dejen piskes sammen med et piskeris. Sæt dejen på køl i en halv times tid og rør den rundt inden brug.

    Kom dejen på et varmt vaffeljern som er penslet med smør. Vaflerne er færdig og sprøde, når de er lysebrune og har fået den brune kant.