Go Back
+ servings

Lasagne med grøntsager

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 løg
  • 300 g squash
  • 3-4 gulerødder
  • 400 g spidskål
  • Smør
  • 1000 g hakket oksekød
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 5 dl tomatpassata (purerede italienske tomater på flaske)
  • 1,5 dl vand
  • 300 g lasagneplader (jeg har brugt dem fra Delverde)
  • 280 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Forbered alle grøntsagerne.
    Skræl hvidløg og løg. Skyl squashen og skær enderne af. Skræl gulerødderne og skær enderne af og skær spidskålen ud i mindre stykker.
    Nu skal alle grøntsagerne rives eller hakkes. Du kan også vælge næsten at purere dem, hvis de skal blandes rigtig godt med kødet. Jeg har brugt min foodprocessor som passer til min køkkenmaskine til at hakke grøntsagerne med. Et helt almindelig rivejern og lidt tålmodighed kan selvfølgelig også bruges.
    Kom smør ned i en gryde eller stor sauterpande og brun kødet. Tilsæt alle de hakkede grøntsagerne og vend det godt rundt.
    Kom krydderierne i kødet sammen med tomatpassataen og vand. Lad det simre et par minutter og tag gryden af komfuret.
    Kom et tyndt lag kødsovs ned i bunden af et stort fad og derefter et lag lasagneplader. Jeg har brugt de bølgede fra Delverde. De skal have cirka 25 minutter i ovnen og det passer godt med osten og bagetiden.
    Kom efterfølgende endnu et lag kødsovs og så lasagneplader. Bliv ved indtil der ikke er mere kødsovs. Det sidste lag på lasagnen skal være kødsovs. Drys ost hen over lasagnen og bag den i en forvarmet ovn. Bagetid 25-28 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lasagnen må gerne stå og trække 10-15 minutter inden den spises, men det er ikke en nødvendighed.