Go Back
+ servings

Brændende kærlighed med rodfrugter

Antal 4 personer

Ingredienser

Rodfrugtemos med kartofler

  • 900 g rodfrugter (pastinak, gulerod, persillerod)
  • 500 g kartofler (fx bagekartofler)
  • 50 g smør
  • 50 ml letmælk
  • Salt

Bløde løg

  • 3 løg
  • Smør til at stege i

Bacon

  • 400 g bacon i tern
  • Lidt smør

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker. Kom dem ned i en gryde og dæk dem med vand. Lad det koge i 15-20 minutter til kartoflerne og rodfrugterne er møre. De må gerne blive bløde - men ikke smuldre.
    Imens kartoflerne og rodfrugterne står og koger gøres løg og bacon klar.
    Skræl løgene og skær dem ud i strimler som steges i smør på en pande til de er bløde.
    På en anden pande steges bacon til de er sprøde.
    Når rodfrugterne og kartoflerne er kogt færdige hældes vandet fra. Mos dem med en kartoffelstamper eller med en elpisker. Tilsæt smørret og mælken og rør igen. Pas på med ikke at piske for meget - medmindre du gerne vil have mosen helt cremet.
    Smag mosen til med salt og anret den brændende kærlighed med de bløde løg og sprøde bacontern.