Go Back
+ servings

Kajkager

Antal 4 stk.

Ingredienser

Mazarinbunde

  • 75 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 30 g flormelis
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk. mandelessens
  • 100 g mørk chokolade

Jordbærcreme

  • 250 g frosne jordbær
  • 0,5 liter piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 6 plader husblas* (se teksten højre oppe i indlægget)

Overtræk af kagerne

  • 200 g marcipan
  • Grøn frugtfarve
  • Flormelis
  • Sort frugtfarve eller kakao (til øjne)

Sådan gør du

  • Mazarinbunde
    Lad smørret stå ved stuetemperatur så det bliver blødt. Hæld alle ingredienserne ned i en stor skål – bortset fra chokoladen. Rør dejen sammen så den bliver helt ensartet og klistret. Ved hjælp af en dejskraber smøres dejen ud på en plade med bagepapir på. Den skal smøres ud i en firkant og være cirka 0,5 centimeter høj. Sæt pladen med mazarinbunden i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 15 minutter ved 200°. Start eventuelt med at sætte uret til 10 minutter så du kan tjekke, at bunden ikke får for meget.
    Jordbærcreme
    Imens bunden er i ovnen forberedes jordbærcremen. Hæld kogende vand over de frosne jordbær og kom dem op i en blender eller brug en stavblender til at blende dem sammen.Pisk fløden til en tyk flødeskum og rør forsigt vaniljesukker i. Hæld derefter de blendet jordbær over i flødeskummet og vend det sammen.
    Kom husblassen op i en skål med kold vand og lad dem trække i 5 minutter. Klargør et vandbad og tag husblassen op af skålen med det kolde vand. Vrid det meste af vandet fra og kom dem op i gryden med vandbadet. Lad husblassen smelte og lad den derefter hvilke i 1 minuts tid. For at husblassen ikke klumper (og det gør den ved for høje temperaturforskelle) så blandes 3 spiseskeer af jordbærcremen over i husblassen og den piskes kraftigt sammen. Herefter kommes det over i skålen med resten af jordbærcremen, og det hele piskes godt sammen. Sæt jordcremen i fryseren i 20-30 minutter.
    Udskæring af bundene
    Når mazarinbunden er afkølet finder du et passende størrelse glas, som skal bruges til bunde til kajkagerne. Sæt glasset på mazarinbunden og skær med en skarp kniv rundt langs glasset så du får fire bunde. Resterne skal ikke bruges.
    Chokolade på bundene
    Smelt den mørke chokolade i et vandbad og smør chokolade på den ene side af de fire kajbunde. Lad chokoladen størkne i køleskabet eller i fryseren. Når chokoladen er størknet tager du bundene ud, og så er du klar til at komme jordbærcreme på kagerne.
    Sæt bundene med chokoladen nedad og kom jordbærcreme på ved hjælp af en ske. Jeg kom først et lag på, og så kom de i fryseren, og så et lag til – ellers kunne jeg ikke få dem høje nok. Cremen skal være cirka 5 centimeter høj. Sæt kagerne i fryseren igen og klargør marcipanen.
    Marcipanen
    Bland marcipanen sammen med lidt flormelis og grøn frugtfarve indtil den har en god farve. Læg marcipanen på køl til den er blevet helt kold. Den er ikke til at arbejde med, hvis den er blevet for varm af hænderne.
    Rul marcipanen ud med en kagerulle og et stykke bagepapir nederst og husholdningsfilm øverst. Skær en cirkel på cirka 18-20 diameter ud med en kniv og læg marcipanen over kajkagerne. Fold marcipanen ind i siderne men ikke ind over bunden med chokoladen. Gør det samme med de næste tre kager inden der til sidst laves øjne ved hjælp af glasur i to farver og skæres en mund.