Go Back
+ servings

Hjemmelavet smør

Antal 200 gram

Ingredienser

  • 0,5 liter piskefløde
  • 1-1,5 tsk. salt

Sådan gør du

  • Hæld fløden i en skål og pisk det sammen med en køkkenmaskine. En elpisker kan også godt bruges, man skal bare være tålmodig, da det tager tid.

  • Det tager 8-12 minutter at piske fløden til smør
    Det eneste som man skal gøre er at piske og piske. Først bliver fløden til en let flødeskum og derefter en tæt flødeskum. Pisk videre og skub eventuelt fløden ned i skålen, så alt bliver pisket. Efter noget tid bliver fløden gul og grynet med væde i bunden af skålen. Pisk videre til smørret er lysegult og blødt og mere samlet – med væde i bunden. Væden er faktisk kærnemælk, og det er kan fx. drikkes eller bruges til bagning.
    Hæld kærnemælken fra og fyld en lille skål med koldt vand. Tryk smørret sammen til en kugle og skyl det i det kolde vand i skålen. Udskift vandet og skyl smørret indtil vandet er klart og rent. Læg smørret over i en sigte med en skål under og lad overskydende vand løbe fra. Lad det stå i sigten i en times tid.
    Læg smørret på et stykke bagepapir og drys salt hen over smørret. Ælt smørret sammen så saltet bliver godt fordelt.
    Pak smørret ind i bagepapiret eller læg det i en skål med låg over og sæt det i køleskabet.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk