Go Back
+ servings

De bedste boller med gulerødder

Antal 18 stk.

Ingredienser

  • 2 pakker gær
  • 6 dl vand
  • 30 g sukker
  • 1 dl olie
  • 2 tsk. groft salt
  • 4-5 gulerødder (215 g revet gulerødder)
  • Mel fx. hvedemel, fuldkornsmel, durummel, pizzamel, rugmel, havregryn

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og olie. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern og kom dem ned i skålen. Hæld langsomt mel og eventuelt havregryn i skålen og rør dejen grundigt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen.
    Når dejen har en god ensartet konsistens, er den klar til at hæve. Den skal hverken være for fast eller tør og heller ikke grødet og klistret.
    Dejen sættes til hævning i 45 minutter. Form 18 store boller og læg dem på to plader med bagepapir. Herefter skal de efterhæve i 20-25 minutter inden de kommes i ovnen.
    Bagetid: 10-15 min. ved 225 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk