Go Back
+ servings

Boller i karry

Antal 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 lille løg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Vand til kogning

Karrysovs

  • Smør
  • 1 lille hakket løg
  • 0,5 grøntsagsboullion-terning
  • 500 ml madlavningsfløde eller piskefløde
  • Eventuelt lidt mælk
  • Sovsejævner
  • Salt og peber
  • Karry

Tilbehør

  • Ris samt gulerødder, peberfrugt, æble og ærteskud til at pynte med

Sådan gør du

  • Rør farsen sammen og stil den i køleskabet i en halv time. Bring vand og lidt salt i kog i en stor gryde. Form små boller i hånden ved hjælp af en ske og kog bollerne i vandet i cirka 10 minutter. Skær eventuelt en af kødbollerne over, for at se, om den er færdig. Tag kødbollerne op med en hul-ske og lad dem dryppe af.
    Svits løget (som er hakket i meget små tern) i smørret og tilsæt karry. Hæld fløden og boullionterningen i gryden. Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mælk.
    Hvis sovsen er for tynd, kan der tilsættes jævner. Skru ned for varmen og kom kødbollerne ned i sovsen, så de lige bliver varmet et par minutter.
    Serveres med kogte ris, grøntsager og frugt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk