Go Back
+ servings

Appelsinkage med glasur

Antal 1 kage

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 2 økologiske appelsiner (skallen skal bruges)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g hvedemel
  • 1 dl mælk

Glasur:

  • 160 g flormelis
  • Vand
  • Appelsinsaft fra den ene appelsin

Sådan gør du

  • Smelt smørret og pisk smør, æg og sukker godt sammen.
    Riv appelsinerne på et rivejern og kom skallen ned i skålen.
    Derefter skæres appelsinerne over i halve og saften pressen ud af dem.
    Halvdelen af saften skal bruges i dejen og den anden halvdel til glasuren.
    Tilsæt bagepulver, vaniljesukker og mel og pisk dejen sammen.
    Hæld til sidst mælken i dejen og rør igen.
    Kom dejen over i en smurt franskbrødsform eller brug en silikoneform som ikke skal smøres. Bag kagen i midten af en forvarmet ovn.
    Bagetid: 40 minutter + cirka 10 minutter ved 180 grader. De sidste 10 minutter skal der stanniol over kage, hvis den er mørk.
    Tjek at kagen er færdigbagt med en kødnål, inden den tages ud af ovnen.
    Der må ikke være noget dej på kødnålen, men kagen skal heller ikke overbages.
    Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist.
    Bland glasuren sammen og hæld den over den afkølet kage.