Go Back
+ servings

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Antal 1 stort brød

Ingredienser

  • 8 g gær
  • 8 dl vand
  • 3 tsk. havsalt
  • 11 dl hvedemel
  • 6 dl durummel

Fyld

  • 160-170 ml olivenolie
  • 5 g salt
  • 3 fed presset hvidløg
  • 24 g persille (uden stængler)
  • 20 g frisk timian (uden stængler)

Sådan gør du

  • Om aftnen
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt saltet. Hæld derefter langsomt begge slags mel ned i en stor skål imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Dejen skal æltes godt, og det er en stor portion, så det skal gøres meget grundigt, hvis du gør det med hænderne.
  • Den efterfølgende dag
  • Kom bagepapir på en plade med høj kant og hæld dejen ud på pladen. Fordel dejen så den fylder det meste af pladen. Lad dejen efterhæve i 20 minutter med et viskestykke over pladen. Imens kan ovnen varmes op.
    Kom lidt olie på hænderne og lav en masse fordybninger (huller) i dejen. Hullerne skal være der så olien og krydderureterne bliver på brødet under bagningen. Fordel fyldet ud over brødet og i hullerne inden brødet kommes i ovnen.
    Bagetid: 30-35 minutter ved 200 grader varmluft i midten af en forvarmet ovn.
    Når halvdelen af bagetiden er gået, er det en god idé at bruge en ske og hælde noget af olien som ligger i bunden af pladen ud over brødet. Det gør brødet mere fugtigt, men der skal stadig være olie tilbage i bunden af pladen. 
    Efter bagning skal brødet køle af på en rist inden det skæres ud.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk