Go Back
+ servings

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1  svinemørbrad (500-600 gram)
  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 200 g  bacon i tern
  • ¼ liter piskefløde
  • 2 dl letmælk
  • En smule sovsejævner
  • Salt og peber
  • 2 store store madæbler
  • Frisk timian

Tilbehør

  • Kogte ris

Sådan gør du

  • Skær og træk senerne og hinderne fra svinemørbraden. Skær mørbraden ud i bøffer på cirka 1,5-2 cm. tykkelse.
    Kog risene til retten.
    Skræl og hak løget. Kom lidt smør ud på en opvarmet sauterpande og svits løg og bacon på panden. Kom de svitsede løg og bacontern op i en skål imens kødet skal steges.
    Kom lidt smør på sauterepanden og steg mørbradbøfferne på begge sider. De skal kun have ganske kort tid, så de ikke bliver tørre.
    Hæld løg og bacon tilbage på panden og tilsæt piskefløde og mælk. Kom salt og peber i sovsen og smag den til. Skyl madæblerne og skær dem ud i lidt tykke både som kommes ned i retten.
    Hvis sovsen er lidt for tynd kan den jænes med sovsejævner, men den må gerne forblive tynd. Det er ikke meningen, at sovsen skal være tyk i denne ret, men det er selvfølgelig smag og behag.
    Mørbradgryden serveres med kogte ris og pyntes med frisk timian.