Go Back
+ servings

Rosinboller

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 700 g hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 50 g smeltet smør
  • 150 g rosiner

Til pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker.
    Rør igen og kom derefter æggene i.
    Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres sammen. Kom salt i og smelt smørret inden det hældes langsomt i dejen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. Smørret skal hældes i ganske langsomt imens dejen røres på lav hastighed. Du kan også lave dejen uden en køkkenmaskine, men du skal være opmærksom på, at dejen skal røres grundigt.
    Når alt smørret er kommet i og dejen er rørt sammen, sætter du køkkenmaskinen på højere hastighed indtil dejen er helt blød og ensartet. Kom rosinerne i til sidst og rør et par ekstra omgange så de bliver godt fordelt i dejen.
    Kom et viskestykker og dejen og lad den hæve i 90 minutter.
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Kom mel på hænderne og del dejen i 12 stykker. Form 12 boller som sættes på en blade med bagepapir. Du kan for eksempel sætte dem i tre rækker, som jeg har gjort det. Kom viskestykket over pladen og lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
    Pisk ægget og mælk sammen med en gaffel og brug en madpensel til at pensle bollerne med. De skal pensles både på toppen og godt rundt på alle siderne.
    Bag bollerne i en forvarmet ovn. Bagetid: 15 minutter ved 200 grader varmluft. Badetiden afhænger af ovnen, så husk at holde øje med bollerne.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk