Go Back
+ servings

Langtidshævet pizzadej

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 300 g Tipo 00 hvedemel
  • 200 g durummel
  • 250 g hvedemel + lidt ekstra
  • 1 tsk. havsalt
  • 1-2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Kom vand ned i skålen og tilsæt gæren. Rør det godt sammen til gæren er helt opløst.
    Kom sukkeret ned i skålen og rør igen.
    Tilsæt herefter de tre slags mel lidt af gangen og derefter saltet.
    Dejen skal røres rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen med. Først når dejen slipper dejkrogen er den godt nok rørt sammen.
    Drys hvedemel ud på en bradepande. Kom lidt mel på hænderne og form fire runde boller som lægges på pladen.
    Kom olivenolie på hænderne og smør det ud på bollerne.
    Kom et viskestykke over dejen og lad den hæve i 3 timer.
    Efter hævningen kommes der lidt mel ud på køkkenbordet og bollerne formes til fire pizzaer. Dejen skal ikke rulles med en kagerulle men blot formes og strækkes med hænderne.
    Kom det ønskede fyld på pizzaerne og bag dem i en forvarmet ovn i 16-18 minutter ved 225 grader varmluft.
    Bagetiden afhænger af ovnen og hvilke fyld der kommes på.