Go Back
+ servings

Marengsspøgelser til halloween

Antal 12 stk.

Ingredienser

Hvide spøgelser

  • 2,5 æggehvide
  • 100 g 100 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 10-20 g mørk chokolade – til øjne

Lakrids spøgelser

  • 2,5 æggehvide
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 3 tsk. lakridspulver
  • 10-20 g mørk chokolade – til øjne

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt.
    (Lakrids spøgelser)

    Til sidst blandes lakridspulveret i, men igen uden at piske i marengsen – det skal vendes rundt.
    Kom bagepapir på en plade og tænd ovnen.
    Enten kan der bruges en sprøjtepose med tyl, men man kan også bruge en almindelige frysepose med eller uden tyl. Jeg har lavet disse marengsspøgelser med tyl og frysepose.
    Klip et ganske lille hul i hjørnet af en frysepose om kom tyllen ned i. Sæt fryseposen ned i et glas og kom marengs-massen ned i posen. Glasset hjælper med at holde posen, så det ikke flyder ved siden af.
    Pres marengs-massen ned i bunden af posen og luk posen med hånden.
    Lav 10-12 marengsspøgelser på bagepapiret.
    Bagetid: 1 time (afhængig af ovnen) ved 120° nederst i ovnen.
    Det er en god idé at kigge til dem undervejs, så de ikke tager farve.
    Når marengsspøgelserne er afkølet, laves der små øjne af chokolade. Smelt chokoladen i mikroovnen, det er kun en meget lille mængde chokolade, der skal bruges. Jeg har lavet små øjne/dutter ved at dyppe en kødnål i chokoladen.