Go Back
+ servings

Mazarinbund med vaniljeskum og bær

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 175 g blødt smør
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 200 g marcipan (køleskabskoldt)
  • 100 g sukker
  • 200 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70%)

Vaniljeskum og pynt:

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • Blåbær, jordbær, hindbær og ribs

Sådan gør du

  • Kom det bløde smør, æg og hvedemel ned i en skål og rør det sammen med en ske.
    Riv marcipanen på et rivejern på den grove side og hæld det ned i skålen sammen med sukkeret. Rør det godt sammen til en ensartet kage-dej.
    Smør en springform med smør, så kagen ikke kommer til at hænge fast. Jeg har brugt en 26 cm. springform, men mindre kan også bruges. Så bliver kagen bare lidt højere og skal måske bages en smule længere.
    Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter til den er gyldenbrun. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Lad kagen køle helt af. Sæt den eventuelt i fryseren eller køleskabet, hvis det skal gå hurtigt.
    Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den ud over bunden. Sæt bunden i køleskabet igen til chokoladen er helt størknet.
    Pisk fløden til flødeskum. Det må gerne være en smule tykkere, end du normalt ville piske flødeskum. Bland cremefraichen sammen med flødeskummet med en dejskraber og tilsæt vaniljesukkeret.
    Hæld vaniljeskummen ud på mazarinbunden og pynt med friske bær.